Twenty Eight Specialty kávéink
Kávéink egy kaposvári mikropörkölő “műhelyében” készülnek, a zöld kávékat Hernyák Gábor 2019-es barista bajnok (Brewers Cup) választja ki.
Szeretne vendéglátó ipari egységének egyedi csomagolású kávét?
Igény szerint a saját pörkölésű kávéinkat egyedi saját márkás megjelenésbe csomagoljuk.
kávék
Brazília
Espresso
A hagyományos csokoládés, mogyorós ízjegyeket vonultatja fel egy izgalmas, újhullámos megközelítésben. Ha egy igazán édes, krémes, nutellára emlékeztető kávé ízvilágát keressük, akkor ebben a Brazil tételben nem fogunk csalódni.
Pörkölés: közepesen világos
Elkészítés: Célszerű rövidre húzni, 1:2 arányban egy testes, ízben gazdag espressot kapunk.
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm
Brazil – Kolumbia blend
Espresso
Egy kifejezetten közkedvelt 100% arabica blend. Nagyon kellemes citrusos felütéssel indul, majd egy nagyon kellemes mogyorós, csokoládés lecsengéssel zárul.
Igazán jó köztes, komfort kávé, azoknak, akik valami izgalmasabbat keresnek, mint egy classic kávé, de még nem nyitottak a savasabb, gyümölcsösebb kávék irányába.
Pörkölés: közepesen világos
Elkészítés: Célszerű rövidre húzni, 1:2 arányban egy testes, ízben gazdag espressot kapunk.
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm
Costa Rica
Espresso
Tarrazu régióból nem kóstoltunk még rossz kávét. Most sem fogunk, egy magasabb árkategóriájú kávét sikerült találnunk Costa Rica egyik legizgalmasabb területéről. A légmentes fermentáció nem nyomja el a kávénk ízét, inkább csak kiemeli a komplexitását és növeli az édességét.
Forrón az ital vörösborra emlékeztet, aztán kitisztul és megjelenik a füge íze, majd a savanyú cukorka pezsgős jellege. Ahogy kihűl az egész ital beédesedik és akkor érezzük úgy, hogy újra innánk belőle csak sajnos már elfogyott.
Pörkölés: világos
Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2.5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm
Etiópia
Espresso
Egy újabb etióp finomság, a Bule Hora méltó utódja.
Nagyon florális, édes citromos jegyekkel örvendeztet aztán teás lecsengéssel kényeztet.
A feldolgozást a Raro Nansebo szárítóállomáson dolgozta fel a Sookoo Coffee szövetkezet, amelyet Ture Waji vezet, más néven
„A Guji királya”.
Pörkölés: világos
Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2.5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm
Etiópia
Espresso
Megérkeztek a friss etióp tételek, így most több félét is megtalálhattok a portfólinkban. Nagyon izgalmasnak tartjuk, hogy több féle guji etiópot is be tudunk mutatni, ez azt feltételezné, hogy hasonlóak mégis kifejezetten különböznek. Ami igazán megfogott minket ebben a tételben az az intenzív, mély gyümölcsössége. Rendkívül komplex édes eperrel indul, majd jön a sárgabarack és a citromfű frissességét hagyja utóízben. Fenomenális kávé!
Pörkölés: világos
Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:3 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm
Etiópia
Espresso
Az etióp kávék mindig nagyon megosztóak, valaki vagy nagyon szereti őket és valaki nagyon nem. Egy biztos, legtöbbünknek egy ilyen kávé hozta meg az első WOW élményt, ami elindított minket a specialty kávé izgalmakkal teli világába.
A mostani tétel egy kellemes dzsúszos őszibarackos felütéssel indít, majd virágos, florális jegyek borítják be a szánkat kellemes teás utóízzel.
Pörkölés: világos
Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2.5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm
Kolumbia
Espresso
Egy szokványos kolumbiai tétel, nem szokványos ízekkel. A savak nem vonulnak háttérbe, folyamatos vibránsságra számítsunk kellemes édes lecsengéssel. Ízjegyeiben: mandarin, csipkebogyó és méz dominál.
Pörkölés: világos
Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:3 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm
Peru
Espresso
Ez a perui tétel nem megszokott módon egy nagy adag édességgel indít, cseresznye és érett meggy jegyeit vonultatva fel. Majd megmutatja a vibráns savait melyekben csipkebogyós, mandarinos jegyeket fedezhetünk fel. A cooperatíva csak hölgyek által termesztett cseresznyéikből való válogatás.
Pörkölés: világos
Elkészítés: Célszerű hosszabra húzni, 1: 2.5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm
Costa Rica
Filter
Tarrazu régióból nem kóstoltunk még rossz kávét. Most sem fogunk, egy magasabb árkategóriájú kávét sikerült találnunk Costa Rica egyik legizgalmasabb területéről. A légmentes fermentáció nem nyomja el a kávénk ízét, inkább csak kiemeli a komplexitását és növeli az édességét.
Forrón az ital vörösborra emlékeztet, aztán kitisztul és megjelenik a füge íze, majd a savanyú cukorka pezsgős jellege. Ahogy kihűl az egész ital beédesedik és akkor érezzük úgy, hogy újra innánk belőle csak sajnos már elfogyott.
Pörkölés: világos
Elkészítés: hőfokban nem célszerű 90-nél magasabbra menni. 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm
Etiópia
Filter
Egy újabb etióp finomság, a Bule Hora méltó utódja.
Nagyon florális, édes citromos jegyekkel örvendeztet aztán teás lecsengéssel kényeztet.
A feldolgozást a Raro Nansebo szárítóállomáson dolgozta fel a Sookoo Coffee szövetkezet, amelyet Ture Waji vezet, más néven
„A Guji királya”.
Pörkölés: világos
Elkészítés: hőfokban nem célszerű 90-nél magasabbra menni. 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm
Etiópia
Filter
Megérkeztek a friss etióp tételek, így most több félét is megtalálhattok a portfólinkban. Nagyon izgalmasnak tartjuk, hogy több féle guji etiópot is be tudunk mutatni, ez azt feltételezné, hogy hasonlóak mégis kifejezetten különböznek. Ami igazán megfogott minket ebben a tételben az az intenzív, mély gyümölcsössége. Rendkívül komplex édes eperrel indul, majd jön a sárgabarack és a citromfű frissességét hagyja utóízben. Fenomenális kávé!
Pörkölés: világos
Elkészítés: hőfokban nem célszerű 90-nél magasabbra menni. 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm
Etiópia
Filter
Az etióp kávék mindig nagyon megosztóak, valaki vagy nagyon szereti őket és valaki nagyon nem. Egy biztos, legtöbbünknek egy ilyen kávé hozta meg az első WOW élményt, ami elindított minket a specialty kávé izgalmakkal teli világába.
A mostani tétel egy kellemes dzsúszos őszibarackos felütéssel indít, majd virágos, florális jegyek borítják be a szánkat kellemes teás utóízzel.
Pörkölés: világos
Elkészítés: hőfokban nem célszerű 90-nél magasabbra menni. 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm
Kolumbia
Filter
Egy szokványos kolumbiai tétel, nem szokványos ízekkel. A savak nem vonulnak háttérbe, folyamatos vibránsságra számítsunk kellemes édes lecsengéssel. Ízjegyeiben: mandarin, csipkebogyó és méz dominál.
Pörkölés: világos
Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.
Kiszerelések:
250 gramm
Peru
Filter
Ez a perui tétel nem megszokott módon egy nagy adag édességgel indít, cseresznye és érett meggy jegyeit vonultatva fel. Majd megmutatja a vibráns savait melyekben csipkebogyós, mandarinos jegyeket fedezhetünk fel. A cooperatíva csak hölgyek által termesztett cseresznyéikből való válogatás.
Pörkölés: világos
Elkészítés: hőfokban nem célszerű 90-nél magasabbra menni. 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm