Twenty Eight Specialty kávéink
Kávéink egy kaposvári mikropörkölő “műhelyében” készülnek, a zöld kávékat Hernyák Gábor 2019-es barista bajnok (Brewers Cup) választja ki.
Szeretne vendéglátó ipari egységének egyedi csomagolású kávét?
Igény szerint a saját pörkölésű kávéinkat egyedi saját márkás megjelenésbe csomagoljuk.

Brazília
Espresso
A hagyományos csokoládés, mogyorós ízjegyeket vonultatja fel egy izgalmas, újhullámos megközelítésben.
Ha egy igazán édes, krémes, nutellára emlékeztető kávé ízvilágát keressük, akkor ebben a Brazil tételben nem fogunk csalódni.
Pörkölés: közepesen világos
Elkészítés: Célszerű rövidre húzni, 1:2 arányban egy testes, ízben gazdag espressot kapunk.
16g – 30g
95°C
28 mp
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Brazília – Kolumbia blend
Espresso
Egy kifejezetten közkedvelt 100% arabica blend.
Nagyon kellemes citrusos felütéssel indul, majd egy nagyon kellemes mogyorós, csokoládés lecsengéssel zárul.
Igazán jó köztes, komfort kávé, azoknak, akik valami izgalmasabbat keresnek, mint egy classic kávé, de még nem nyitottak a savasabb, gyümölcsösebb kávék irányába.
Pörkölés: közepesen világos
Elkészítés: Célszerű rövidre húzni, 1:2 arányban egy testes, ízben gazdag espressot kapunk.
17g – 32g
95°C
28 mp
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Colombia
Espresso
A pörkölő életében ez az első geisha kávénk.
Ez a variáns nagyon felkapott ugyanis körülményes a termesztése, kicsi a terméshozama – cserébe rendkívül izgalmas, aromás, parfümös ízprofillal rendelkezik.
Esetünkben egy édességbombára tudunk számítani. Nincsenek vibráns, éles savak. Cserébe egy nagyon elegáns ital, epres joghurtos cukorkára emlékeztet az íze pillecukros szájérzettel.
Egy igazi desszert kávé!
Pörkölés: világos
Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2,5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.
17g – 40g
92°C
28 mp
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Colombia
Espresso
Ha egy WOW élményre vágysz, ez a Te kávéd.
A pink bourbon variánsok mindig izgalmas ízprofillal örvendeztetnek.
Nagyon komplex, édes és vibráns savakban gazdag ez a tétel. Áfonya, szeder és ribizli jegyeit vonultatja, ami első hangzásra elég savasnak tűnhet, viszont kifejezetten balanszos élményt nyújt.
Nagyon izgalmas erdei gyümölcsbomba!
Pörkölés: világos
Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2,5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.
17g – 40g
92°C
28 mp
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

COLOMBIA
Espresso
Sokoldalú, ezer arcú, letisztult, everyday coffee.
Egy nagyon egyszerű, de semmiféleképpen sem unalmas letisztult kávé.
Ízjegyeiben aszalt gyümölcsök: szilva, meggy, cseresznye dominál -majd őszibarackos juice-osság jelenik meg, citrusra, csipkebogyóra emlékeztető savassága pedig édes felütéssel zárul.
Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2,5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.
17g – 40g
94°C
28 mp
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Brazília
Espresso
Ez egy nem szokványos brazil kávé!
Tavaly is sikerült innen hoznunk egy igazán érdekes és finom tételt, idén sem hagy minket cserben.
Talán a legizgalmasabb brazil, amit valaha kóstoltam. Forrón trópusi gyümölcsök jegyeit vonultatja: mangó, maracuja… aztán ahogy hűl édes zöldalmás savak jelennek még és az édessége valami fenomenális az elejétől a végéig.
Pörkölés: világos
Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2,5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.
17g – 40g
92°C
28 mp
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Uganda
Espresso
Talán sosem kóstoltunk igazán finom ugandai kávét.
Ezt viszont érdemes megkóstolni!
Nem életünk legtisztább kávé élménye, de cserébe nagyon komplex, testes. Puncsos, rumos, édes jegyeket vonultat fel, mint az aszalt szilva, banán és édes málna.
Pörkölés: világos
Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2,5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.
17g – 40g
92°C
28 mp
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Peru
Espresso
Olyan mint egy nyári frissítő
Vibráns savak, könnyű test és tiszta kortyérzet. Citrusok dominálnak az italban. Először mandarin, majd zöldalma és csipkebogyó – utóízében pedig pink grapefruit jelenik meg.
Tökéletes választás espresso tonic-nak és jeges italoknak.
Pörkölés: világos
Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2,5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.
17g – 40g
94°C
28 mp
Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Colombia
Filter
A pörkölő életében ez az első geisha kávénk.
Ez a variáns nagyon felkapott ugyanis körülményes a termesztése, kicsi a terméshozama – cserébe rendkívül izgalmas, aromás, parfümös ízprofillal rendelkezik.
Esetünkben egy édességbombára tudunk számítani. Nincsenek vibráns, éles savak. Cserébe egy nagyon elegáns ital, epres joghurtos cukorkára emlékeztet az íze pillecukros szájérzettel.
Egy igazi desszert kávé!
Pörkölés: világos
Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.
Kiszerelések:
250 gramm

Colombia
Filter
Ha egy WOW élményre vágysz, ez a Te kávéd.
A pink bourbon variánsok mindig izgalmas ízprofillal örvendeztetnek.
Nagyon komplex, édes és vibráns savakban gazdag ez a tétel. Áfonya, szeder és ribizli jegyeit vonultatja, ami első hangzásra elég savasnak tűnhet, viszont kifejezetten balanszos élményt nyújt.
Nagyon izgalmas erdei gyümölcsbomba!
Pörkölés: világos
Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.
Kiszerelések:
250 gramm

Colombia
Filter
Sokoldalú, ezer arcú, letisztult, everyday coffee.
Egy nagyon egyszerű, de semmiféleképpen sem unalmas letisztult kávé.
Ízjegyeiben aszalt gyümölcsök: szilva, meggy, cseresznye dominál -majd őszibarackos juice-osság jelenik meg, citrusra, csipkebogyóra emlékeztető savassága pedig édes felütéssel zárul.
Pörkölés: világos
Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.
Kiszerelések:
250 gramm

Brazília
Filter
Ez egy nem szokványos brazil kávé!
Tavaly is sikerült innen hoznunk egy igazán érdekes és finom tételt, idén sem hagy minket cserben.
Talán a legizgalmasabb brazil, amit valaha kóstoltam. Forrón trópusi gyümölcsök jegyeit vonultatja: mangó, maracuja… aztán ahogy hűl édes zöldalmás savak jelennek még és az édessége valami fenomenális az elejétől a végéig.
Pörkölés: világos
Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.
Kiszerelések:
250 gramm

Uganda
Filter
Talán sosem kóstoltunk igazán finom ugandai kávét.
Ezt viszont érdemes megkóstolni!
Nem életünk legtisztább kávé élménye, de cserébe nagyon komplex, testes. Puncsos, rumos, édes jegyeket vonultat fel, mint az aszalt szilva, banán és édes málna.
Pörkölés: világos
Elkészítés: hőfokban nem célszerű 90-nél magasabbra menni. 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.
Kiszerelések:
250 gramm

Kolumbia
Filter
Olyan mint egy nyári frissítő
Vibráns savak, könnyű test és tiszta kortyérzet. Citrusok dominálnak az italban. Először mandarin, majd zöldalma és csipkebogyó – utóízében pedig pink grapefruit jelenik meg.
Tökéletes választás coldbrew tonic-nak és jeges filternek.
Pörkölés: világos
Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.
Kiszerelések:
250 gramm