Twenty Eight Specialty kávéink

Kávéink egy kaposvári mikropörkölő “műhelyében” készülnek, a zöld kávékat Hernyák Gábor 2019-es barista bajnok (Brewers Cup) választja ki.

Szeretne vendéglátó ipari egységének egyedi csomagolású kávét?
Igény szerint a saját pörkölésű kávéinkat egyedi saját márkás megjelenésbe csomagoljuk.

kávék

Brazília

Espresso

A hagyományos csokoládés, mogyorós ízjegyeket vonultatja fel egy izgalmas, újhullámos megközelítésben. Ha egy igazán édes, krémes, nutellára emlékeztető kávé ízvilágát keressük, akkor ebben a Brazil tételben nem fogunk csalódni.

Pörkölés: közepesen világos

Elkészítés: Célszerű rövidre húzni, 1:2 arányban egy testes, ízben gazdag espressot kapunk.

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Brazil – Kolumbia blend

Espresso
Egy kifejezetten közkedvelt 100% arabica blend. Nagyon kellemes citrusos felütéssel indul, majd egy nagyon kellemes mogyorós, csokoládés lecsengéssel zárul.

Igazán jó köztes, komfort kávé, azoknak, akik valami izgalmasabbat keresnek, mint egy classic kávé, de még nem nyitottak a savasabb, gyümölcsösebb kávék irányába.

Pörkölés: közepesen világos

Elkészítés: Célszerű rövidre húzni, 1:2 arányban egy testes, ízben gazdag espressot kapunk.

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

El Salvador

Espresso
Választékunk egyik legizgalmasabb tétele,  WOW tétel, igazi ízbomba. Rendkívül komplex kávé, a fermentció nem uralja le a kávé ízét inkább megtámogatja azt. Így egy kifejezetten tiszta, édes, rumos, meggyes szilvás tételt kóstolhatunk minden espressoban.

Pörkölés: világos

Elkészítés: Célszerű hosszabra húzni, 1:3 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

BURUNDI

Espresso
Ritkán találkozni ilyen komplexitással egy mosott kávé esetében. Ez a tétel rendkívül édes, izgalmas savakban visszafogott, de ízjegyekben annál beszédesebb.
Annyira édes, hogy az édessége sütőtökre emlékeztet, aztán ahogy hűl dzsúszos őszibarack íze tölti be a szánkat.

Pörkölés: világos

Elkészítés: Célszerű hosszabra húzni, 1:3 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Kolumbia

Espresso
Egy szokványos kolumbiai tétel, nem szokványos ízekkel. A savak nem vonulnak háttérbe, folyamatos vibránsságra számítsunk kellemes édes lecsengéssel. Ízjegyeiben: kékszőlő, csipkebogyó és mandarin dominál.

Pörkölés: világos

Elkészítés: Célszerű hosszabra húzni, 1:3 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Peru

Espresso
Ez a perui tétel nem megszokott módon egy nagy adag édességgel indít, cseresznye és érett meggy jegyeit vonultatva fel. Majd megmutatja a vibráns savait melyekben csipkebogyós, mandarinos jegyeket fedezhetünk fel. A cooperatíva csak hölgyek által termesztett cseresznyéikből való válogatás.

Pörkölés: világos

Elkészítés: Célszerű hosszabra húzni, 1: 2.5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Peru

Filter
Ez a perui tétel nem megszokott módon egy nagy adag édességgel indít, cseresznye és érett meggy jegyeit vonultatva fel. Majd megmutatja a vibráns savait melyekben csipkebogyós, mandarinos jegyeket fedezhetünk fel. A cooperatíva csak hölgyek által termesztett cseresznyéikből való válogatás.

Pörkölés: világos

Elkészítés: hőfokban nem célszerű 90-nél magasabbra menni. 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

BURUNDI

Filter
Ritkán találkozni ilyen komplexitással egy mosott kávé esetében. Ez a tétel rendkívül édes, izgalmas savakban visszafogott, de ízjegyekben annál beszédesebb.
Annyira édes, hogy az édessége sütőtökre emlékeztet, aztán ahogy hűl dzsúszos őszibarack íze tölti be a szánkat

Pörkölés: világos

Elkészítés: hőfokban nem célszerű 90-nél magasabbra menni. 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Elsalvador

Filter
Választékunk egyik legizgalmasabb tétele,  WOW tétel, igazi ízbomba. Rendkívül komplex kávé, a fermentció nem uralja le a kávé ízét inkább megtámogatja azt. Így egy kifejezetten tiszta, édes, rumos, fűszeres forraltboros ízvilágot kortyolgathatunk filterként.

Pörkölés: világos

Elkészítés: hőfokban nem célszerű 90-nél magasabbra menni. 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.

Kiszerelések:
250 gramm

Kolumbia

Filter
Egy szokványos kolumbiai tétel, nem szokványos ízekkel. A savak nem vonulnak háttérbe, folyamatos vibránsságra számítsunk kellemes édes lecsengéssel. Ízjegyeiben: kékszőlő, csipkebogyó és mandarin dominál.

Pörkölés: világos

Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.

Kiszerelések:
250 gramm

Brazília

Filter
No ez egy nem szokványos brazil tétel. Már tavaly is sikerült hozzájutnunk egy nagyon izgalmas ízvilágú brazil kávéhoz a Boa Esperancai farmról. Amikor kóstoltuk megállt a cupping kanál a kezünkben. Aki egy egyszerű csokoládés mogyorós tételre számít az csalódni fog.

Konyak és érett meggy intenzív jegyeivel indít, majd nagyon édes hosszantartó marcipános édességel zárul ez a komplex ízvilág espressoban.

Pörkölés: világos

Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm