Matcha Tea

BIO Japán matcha tea – antioxidánsokban gazdag, ami hosszan, az egész nap folyamán fejti ki élénkítő hatását. 

Mi a MATCHA?

A matcha 100% zöld tea, azonban különleges feldolgozásának köszönhetően 1 adag matcha tea, 10 adag zöld tea jótékony hatásával ér fel.

Finom púderszerű porrá őrlik – így az ital fogyasztásával elfogyasztjuk a teljes tealevelet, a jótékony hatások 100%-át megkapjuk. Az áztatásos teázás során ez mindössze csupán csak 10%.

Kinek ajánljuk?

  • akik a matcha tea jótékony hatásait szeretnék elsősorban élvezni
  • akik szeretik a matcha intenzív ízét, de nem ceremoniális teaként fogyasztják, inkább tejjel latte-ként

Elkészítési javaslat:
Ügyeljünk rá, hogy ne forrásban lévő vizet, inkább  70 – 80 °C vízhőfokot használjunk. Így elkerüljük, hogy megégessük és keserűvé tegyük a teát

Tegyünk 1g matcha tea port egy csészébe, öntsük le kb. 30-50 ml vízzel (~ 70 – 80 °C). Erőteljesen keverjük el egy bambuszhabverővel vagy egy kisméretű habverővel, amíg az összes csomó fel nem oldódik és habos, krémes réteg nem keletkezik a tetején.

Fogyasztását javasoljuk krémes matcha latte-ként, jeges matcha latte-ként vagy hűsítő matcha tonic formájában is.