Twenty Eight Specialty kávéink

Kávéink egy kaposvári mikropörkölő “műhelyében” készülnek, a zöld kávékat Hernyák Gábor 2019-es barista bajnok (Brewers Cup) választja ki.

Szeretne vendéglátó ipari egységének egyedi csomagolású kávét?
Igény szerint a saját pörkölésű kávéinkat egyedi saját márkás megjelenésbe csomagoljuk.

Brazília

Espresso
A hagyományos csokoládés, mogyorós ízjegyeket vonultatja fel egy izgalmas, újhullámos megközelítésben.

Ha egy igazán édes, krémes, nutellára emlékeztető kávé ízvilágát keressük, akkor ebben a Brazil tételben nem fogunk csalódni.

Pörkölés: közepesen világos

Elkészítés: Célszerű rövidre húzni, 1:2 arányban egy testes, ízben gazdag espressot kapunk.

16g – 30g
95°C
28 mp

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Brazília – Kolumbia blend

Espresso
Egy kifejezetten közkedvelt 100% arabica blend.

Nagyon kellemes citrusos felütéssel indul, majd egy nagyon kellemes mogyorós, csokoládés lecsengéssel zárul.

Igazán jó köztes, komfort kávé, azoknak, akik valami izgalmasabbat keresnek, mint egy classic kávé, de még nem nyitottak a savasabb, gyümölcsösebb kávék irányába.

Pörkölés: közepesen világos

Elkészítés: Célszerű rövidre húzni, 1:2 arányban egy testes, ízben gazdag espressot kapunk.

17g – 32g
95°C
28 mp

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Kenya

Espresso
Édes, vibráns – rendhagyó ízprofil, amit ha egyszer megízleltél sosem fogod tudni elfelejteni.

Roppanós fekete szederrel indít – majd piros és fekete ribizli savassága tölti ki a szádat, amit édes grapefruit-os lecsengés követ.

Pörkölés: világos

Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2,5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.

17g – 38g
92°C
28 mp

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Etiópia

Espresso
Ez a tétel már tavaly is megjelent a portfólióban – így mikor újra volt lehetőségünk kóstolni a Sookoo csapat idei szüretét tudtuk, hogy nem fogunk csalódni.

Először egy kellemes édes, gyümölcsösséggel indít epres, barackos jegyekkel. Majd ahogy hűl letisztul és megjelennek a florális, virágos jegyek. Utóízében pedig kifejezetten teás lecsengés jellemzi.

Pörkölés: világos

Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2,5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.

17g – 38g
92°C
28 mp

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Colombia

Espresso
A pörkölő életében ez az első geisha kávénk.

Ez a variáns nagyon felkapott ugyanis körülményes a termesztése, kicsi a terméshozama – cserébe rendkívül izgalmas, aromás, parfümös ízprofillal rendelkezik. 

Esetünkben egy édességbombára tudunk számítani. Nincsenek vibráns, éles savak. Cserébe egy nagyon elegáns ital, epres joghurtos cukorkára emlékeztet az íze pillecukros szájérzettel. 

Egy igazi desszert  kávé!

Pörkölés: világos

Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2,5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.

17g – 40g
92°C
28 mp

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Colombia

Espresso
Ha egy WOW élményre vágysz, ez a Te kávéd.

A pink bourbon variánsok mindig izgalmas ízprofillal örvendeztetnek.

Nagyon komplex, édes és vibráns savakban gazdag ez a tétel. Áfonya, szeder és ribizli jegyeit vonultatja, ami első hangzásra elég savasnak tűnhet, viszont kifejezetten balanszos élményt nyújt. 

Nagyon izgalmas erdei gyümölcsbomba!

Pörkölés: világos

Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2,5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.

17g – 40g
92°C
28 mp

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

COLOMBIA

Espresso
Sokoldalú, ezer arcú, letisztult, everyday coffee.

Egy nagyon egyszerű, de semmiféleképpen sem unalmas letisztult kávé. 

Ízjegyeiben aszalt gyümölcsök: szilva, meggy, cseresznye dominál -majd őszibarackos juice-osság jelenik meg, citrusra, csipkebogyóra emlékeztető savassága pedig édes felütéssel zárul.

Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2,5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.

17g – 40g
94°C
28 mp

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Brazília

Espresso
Ez egy nem szokványos brazil kávé!

Tavaly is sikerült innen hoznunk egy igazán érdekes és finom tételt, idén sem hagy minket cserben.

Talán a legizgalmasabb brazil, amit valaha kóstoltam. Forrón trópusi gyümölcsök jegyeit vonultatja: mangó, maracuja… aztán ahogy hűl édes zöldalmás savak jelennek még és az édessége valami fenomenális az elejétől a végéig.

Pörkölés: világos

Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2,5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.

17g – 40g
92°C
28 mp

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Colombia

Filter
Sok véleménnyel lehet találkozni a különböző kísérleti fermentációkkal kapcsolatban. Valaki azt mondja cheat, mások legalizálják – nem könnyű döntést hozni és bármelyik oldalra is odaállni.

Egy biztos – ennek a kávénak az ízjegyeit nem kell kétszer elmondani – az őszibarack dominál a csészében. Viszont ha ennyi lenne nem választottuk volna be a kínálatba.

Ami megfogott minket az a kifejezetten komplex édes trópusi gyümölcsös vonal, ami maradandó élményként fog szolgálni bárki számára – igazi verseny tétel!

 

Pörkölés: világos

Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.

Kiszerelések:
250 gramm

Kenya

Filter
Édes, vibráns – rendhagyó ízprofil, amit ha egyszer megízleltél sosem fogod tudni elfelejteni.

Roppanós fekete szederrel indít – majd piros és fekete ribizli savassága tölti ki a szádat, amit édes grapefruit-os lecsengés követ.

 

Pörkölés: világos

Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.

Kiszerelések:
250 gramm

Etiópia

Filter

Ez a tétel már tavaly is megjelent a portfólióban – így mikor újra volt lehetőségünk kóstolni a Sookoo csapat idei szüretét tudtuk, hogy nem fogunk csalódni.

Először egy kellemes édes, gyümölcsösséggel indít epres, barackos jegyekkel. Majd ahogy hűl letisztul és megjelennek a florális, virágos jegyek. Utóízében pedig kifejezetten teás lecsengés jellemzi.

Pörkölés: világos

Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.

Kiszerelések:
250 gramm

Colombia

Filter
A pörkölő életében ez az első geisha kávénk.

Ez a variáns nagyon felkapott ugyanis körülményes a termesztése, kicsi a terméshozama – cserébe rendkívül izgalmas, aromás, parfümös ízprofillal rendelkezik. 

Esetünkben egy édességbombára tudunk számítani. Nincsenek vibráns, éles savak. Cserébe egy nagyon elegáns ital, epres joghurtos cukorkára emlékeztet az íze pillecukros szájérzettel. 

Egy igazi desszert  kávé!

Pörkölés: világos

Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.

Kiszerelések:
250 gramm

Colombia

Filter
Ha egy WOW élményre vágysz, ez a Te kávéd.

A pink bourbon variánsok mindig izgalmas ízprofillal örvendeztetnek.

Nagyon komplex, édes és vibráns savakban gazdag ez a tétel. Áfonya, szeder és ribizli jegyeit vonultatja, ami első hangzásra elég savasnak tűnhet, viszont kifejezetten balanszos élményt nyújt. 

Nagyon izgalmas erdei gyümölcsbomba!

Pörkölés: világos

Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.

Kiszerelések:
250 gramm

Colombia

Filter
Sokoldalú, ezer arcú, letisztult, everyday coffee.

Egy nagyon egyszerű, de semmiféleképpen sem unalmas letisztult kávé. 

Ízjegyeiben aszalt gyümölcsök: szilva, meggy, cseresznye dominál -majd őszibarackos juice-osság jelenik meg, citrusra, csipkebogyóra emlékeztető savassága pedig édes felütéssel zárul.

Pörkölés: világos

Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.

Kiszerelések:
250 gramm

Brazília

Filter
Ez egy nem szokványos brazil kávé!

Tavaly is sikerült innen hoznunk egy igazán érdekes és finom tételt, idén sem hagy minket cserben.

Talán a legizgalmasabb brazil, amit valaha kóstoltam. Forrón trópusi gyümölcsök jegyeit vonultatja: mangó, maracuja… aztán ahogy hűl édes zöldalmás savak jelennek még és az édessége valami fenomenális az elejétől a végéig.

Pörkölés: világos

Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.

Kiszerelések:
250 gramm