Twenty Eight Specialty kávéink

Kávéink egy kaposvári mikropörkölő “műhelyében” készülnek, a zöld kávékat Hernyák Gábor 2019-es barista bajnok (Brewers Cup) választja ki.

Szeretne vendéglátó ipari egységének egyedi csomagolású kávét?
Igény szerint a saját pörkölésű kávéinkat egyedi saját márkás megjelenésbe csomagoljuk.

Brazília

Espresso

A hagyományos csokoládés, mogyorós ízjegyeket vonultatja fel egy izgalmas, újhullámos megközelítésben. Ha egy igazán édes, krémes, nutellára emlékeztető kávé ízvilágát keressük, akkor ebben a Brazil tételben nem fogunk csalódni.

Pörkölés: közepesen világos

Elkészítés: Célszerű rövidre húzni, 1:2 arányban egy testes, ízben gazdag espressot kapunk.

16g – 30g
95°C
28 mp

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Brazília – Kolumbia blend

Espresso
Egy kifejezetten közkedvelt 100% arabica blend. Nagyon kellemes citrusos felütéssel indul, majd egy nagyon kellemes mogyorós, csokoládés lecsengéssel zárul.

Igazán jó köztes, komfort kávé, azoknak, akik valami izgalmasabbat keresnek, mint egy classic kávé, de még nem nyitottak a savasabb, gyümölcsösebb kávék irányába.

Pörkölés: közepesen világos

Elkészítés: Célszerű rövidre húzni, 1:2 arányban egy testes, ízben gazdag espressot kapunk.

17g – 32g
95°C
28 mp

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Burundi

Espresso
Ez a tétel nagyon kellemes kortyérzettel rendelkezik.

Kifejezetten letisztult, az ízjegyei pedig egy mosott etióp kávéra emlékeztetnek bennünket.

Ízjegyeiben forrón a méz és a fekete tea dominál, ahogy hűl megjelennek a citrusok, majd a bergamott és florális jegyek. 

Pörkölés: világos

Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2,5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.

17g – 40g
95°C
28 mp

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Brazília

Espresso
Ez egy nem szokványos brazil kávé!

Tavaly is sikerült innen hoznunk egy igazán érdekes és finom tételt, idén sem hagy minket cserben.

Talán a legizgalmasabb brazil, amit valaha kóstoltam. Forrón trópusi gyümölcsök jegyeit vonultatja: mangó, maracuja… aztán ahogy hűl édes zöldalmás savak jelennek még és az édessége valami fenomenális az elejétől a végéig.

Pörkölés: világos

Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2,5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.

17g – 40g
92°C
28 mp

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Uganda

Espresso
Talán sosem kóstoltunk igazán finom ugandai kávét.

Ezt viszont érdemes megkóstolni!
Nem életünk legtisztább kávé élménye, de cserébe nagyon komplex, testes. Puncsos, rumos, édes jegyeket vonultat fel, mint az aszalt szilva, banán és édes málna.

Pörkölés: világos

Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2,5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.

17g – 40g
92°C
28 mp

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Kolumbia

Espresso
Egy szokványos kolumbiai tétel, nem szokványos ízekkel. A savak nem vonulnak háttérbe, folyamatos vibránsságra számítsunk kellemes édes lecsengéssel. Ízjegyeiben: mandarin, csipkebogyó és méz dominál.

Pörkölés: világos

Elkészítés: Célszerű hosszabbra húzni, 1:2,5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.

17g – 40g
95°C
28 mp

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Peru

Espresso
Ez a perui tétel nem megszokott módon egy nagy adag édességgel indít, cseresznye és érett meggy jegyeit vonultatva fel. Majd megmutatja a vibráns savait melyekben csipkebogyós, mandarinos jegyeket fedezhetünk fel. A cooperatíva csak hölgyek által termesztett cseresznyéikből való válogatás.

Pörkölés: világos

Elkészítés: Célszerű hosszabra húzni, 1: 2,5 arányban tudjuk az ital teljes potenciálját élvezni.

17g – 40g
95°C
28 mp

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Burundi

Filter

Ez a tétel nagyon kellemes kortyérzettel rendelkezik.

Kifejezetten letisztult, az ízjegyei pedig egy mosott etióp kávéra emlékeztetnek bennünket.

Ízjegyeiben forrón a méz és a fekete tea dominál, ahogy hűl megjelennek a citrusok, majd a bergamott és florális jegyek. 

Pörkölés: világos

Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Brazília

Filter
Ez egy nem szokványos brazil kávé!

Tavaly is sikerült innen hoznunk egy igazán érdekes és finom tételt, idén sem hagy minket cserben.

Talán a legizgalmasabb brazil, amit valaha kóstoltam. Forrón trópusi gyümölcsök jegyeit vonultatja: mangó, maracuja… aztán ahogy hűl édes zöldalmás savak jelennek még és az édessége valami fenomenális az elejétől a végéig.

Pörkölés: világos

Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Uganda

Filter
Talán sosem kóstoltunk igazán finom ugandai kávét.

Ezt viszont érdemes megkóstolni!
Nem életünk legtisztább kávé élménye, de cserébe nagyon komplex, testes. Puncsos, rumos, édes jegyeket vonultat fel, mint az aszalt szilva, banán és édes málna.

Pörkölés: világos

Elkészítés: hőfokban nem célszerű 90-nél magasabbra menni. 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm

Kolumbia

Filter
Egy szokványos kolumbiai tétel, nem szokványos ízekkel. A savak nem vonulnak háttérbe, folyamatos vibránsságra számítsunk kellemes édes lecsengéssel. Ízjegyeiben: mandarin, csipkebogyó és méz dominál.

Pörkölés: világos

Elkészítés: 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.

Kiszerelések:
250 gramm

Peru

Filter
Ez a perui tétel nem megszokott módon egy nagy adag édességgel indít, cseresznye és érett meggy jegyeit vonultatva fel. Majd megmutatja a vibráns savait melyekben csipkebogyós, mandarinos jegyeket fedezhetünk fel. A cooperatíva csak hölgyek által termesztett cseresznyéikből való válogatás.

Pörkölés: világos

Elkészítés: hőfokban nem célszerű 90-nél magasabbra menni. 60 – 65g / liter kávé vízarányt javaslunk.

Kiszerelések:
250 gramm
1000 gramm